Het is bijzonder, de moestuin is een wonder!

En hoe gaat het met alle groenten in de tuin?

Stok tomaatSla-la-la-la-la, ja ja die sla…. Die blijf ik plukken! Bij de tomaten heb ik nu een dikkere en hoge stok geplaatst . Daar kunnen ze het voorlopig mee doen. Bind ze goed vast want het blijven toch dunne steeltjes. En de wind kan er wat van..!

De komkommertjes

doen het weer prima bij mij! Je ziet de bloemetjes al veranderen in echte komkommertjes. Nu lijken ze nog op kleine augurkjes, vind je niet? Nog eventjes en je kan ze plukken!

Kijk eens of je wortels al dik genoeg zijn! Dat kan je eigenlijk al zien aan de plek waar het groen overgaat in het oranje worteltje. Veeg een beetje grond weg en als de bovenkant van de wortel nog groen(ig) is, laat het ze dan nog even staan!
Ik heb de worteltjes allemaal uit de grond kunnen halen! Doe het wel voorzichtig, want als je te hard trekt, breekt alleen het groen eraf. Heerlijk, ik ben best trots op mijn prtestachtige bos. Eerst die piepkleine zaadjes en nu dit mooie eten!

Boen de worteltjes goed schoon, knabbel ze lekker zo op, of rasp het over je boterham, of salade. Of kook ze lekker zacht.

Nu snijd ik ook een bosje peterselie af. Je kan van de peterselie steeds weer kleine takjes knippen. Knip niet het hele plantje want dan sterft alles af. Strooi het lekker over je gekookte worteltjes! Of versier er je salade mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *